Fullt ös på Bokmässan

Idag är sista dagen för mig på Bokmässan. Klockan 12.00 och kl 14.30 ställer jag mig upp för sista gången och håller mina korta Inspirationsföreläsningar på vår egen scen i montern: B02:73.
Det är en utmaning att utan ett stort förlag i ryggen, uppbackad av press och kändisar och rätt kontakter som de flesta andra här som står på scen verkar ha, med trygghet och pondus ändå kunna gå upp på en egen scen och få folk att stanna till. 

Men jag lyckas, det har varit stort pådrag i vår fina monter när jag ska tala. Visserligen är jag idag också "känd". Många har hört mig tala tidigare eller läst min bok, de sitter snällt och väntar på stolarna i god tid. Men det som är spännande är att fånga förbipasserande. De som inte har en aning om vem jag är. Att få dessa personer att stanna upp, lyssna, skratta och le igenkännande är underbart. Om de sedan spontant kommer fram och säger: "Jag bara måste köpa din bok" är hela idén med bokmässa och egen talarscen fullbordad.


Här står några av Soderpalms team och pustar ut efter dag 1. Tomas Lydahl, vårt senaste tillskott i gruppen, författare till boken: "WOW så får du dina kunder att rekommendera dig". Joakim Sundell vår nya supertrevliga säljare och Thomas Lundqvist fd prisbelönt VD på Junibacken som skrivit Biologiskt ledarskap och nu "Biologisk försäljning". Trevliga grabbar. Hoppas kunna komplettera med fler bilder efter idag. Har varit så mycket att göra att ingen tänkt på att ta fram kameran. Gott tecken dock.


Fastigheter, förskola och hundlöp

Veckan som gick bestod bland annat av tre uppdrag för olika fastighetsbolag, varvat med ett hejdundrande event för 80 förskollelärare. En bortglömd målgrupp som pga av en felaktig elfakturering plötsligt stod med ett oväntat ekonomiskt överskott, vilket satsades på utbildning på Plevnagården i vackra sörmland.
Därefter var jag tillbaka i Stockholm och Lidingö, inbjuden igen av min kund Fabege med framgånsgrika VDn Christian Hermelin vid rodret.

Christian är som många andra resultatinriktade chefer svag för racing, men denna gång bestod teamaktiviteterna av tävlingssegling. Arrangerad och ordnad av ytterligare en av mina kunder Skogshem och Wijk och Fazer konferens. Mange Olsson var även med och inspirerade till stordåd.

Återvände på söndagen till samma fantastiska anläggning för att tillsammans med Johan debutspringa i Hundlöpet. Årets roligaste tävling. 10 km med hund. Nästa år kompletteras tävlingen med 5 km Skallgång för de som inte vill springa. Lyxigaste tävlingen hitintills med start och målgång i snygga uteloungen på Skogshem och Wijk.

Jag och Wilma sprang i mål som snabbaste tjejer och belönades med en stor påse hundkex.

Kolla in www.hundlopet.se och var med nästa år. Störtskön tävling i fantastisk miljö.

Academy of excellence


I torsdags var det premiär på Café Opera för Academy of Excellence. Projektet för entreprenörer och företagsledare som vill ta det stora steget till tillväxt. Therese Albrechtson (bild) och Gustaf Oscarson har jobbat som små blå för att hitta utbildare, mentorer och sponsorer.
På scen fanns bland andra David Lega, Kicki Theander, Douglas Roos, Bert Karlsson och ingen mindre än min ungdomsidol Jan Carlzon (bäst på scen) här med proffsiga roliga albert som får ordna mina egna event.

Jag är ansvarig för en av de 9 tillväxtnycklarna (Framgånsgrika team) och min utbildning drar igång om en knapp månad. Det var en rolig tillställning "Växa 2010" som kickade igång hela programmet. Mi Ridell såg till att det blev guldkant på festen och jag träffade massor av nya sköna människor. Bland annat sportagenterna Erik Möller och Peter Häggström (bild nedan) som var intresserad inte bara av olika former av samarbete utan också att så småningom signa min son. Skratt.

Någon som vi verkligen skrattade mycket med denna kväll var Margareta Grönvall Event manager på Nordea. Ser fram emot att även få träffa henne igen snart.
Läs gärna mer om projektet på: www.academyofexcellence.se Kanske känner du någon som skulle vara intresserad av att delta i Sveriges första riktiga utbildning för tillväxtföretagere? Hör av dig till Therese och Gustaf då.

RSS 2.0